Общински съветници осъдиха акта с взривяването на бомба до дома на Софрониева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 31.05.2013
1600
Варненски общински съветници от различни политически сили категорично осъдиха и определиха като недопустим акта с взривяването на бомба пред дома на тяхната колежка Валентина Софрониева. Местните парламентаристи логично се въздържат да изказват предположения за източника или причината за инцидента.

Общинският съветник от ГЕРБ Станислав Иванов, не се нае да коментира дали случилото се има връзка със старта на предизборната кампания за кметските избори във Варна или с дейността на своята колежка в местния парламент.

Иван Луков от същата политическа сила заяви, че се е информирал за инцидента от медиите. "Това не е в имота, а в близост до имота на съветничка от нашата политическа сила. Нека следствените органи да кажат кой го е направил и защо и дали е умилено. Не можем нищо да кажем", заяви още Луков.

Галина Крайчева от Българска партия "Либерали" също отказа коментар, тъй като се е осведомила за инцидента сутринта и не е запозната с детайлите. Тя добави, че не може да прецени дали това има връзка със старта на предизборната кампания.
Според съветника от Атака Станислав Темелков, взрива е криминално и наказуемо деяние и следствените органи трябва да докажат кой е извършителя и той да бъде наказан, както и хората, които са го поръчали.

"Надявам се следствените органи да докажат какви са причините за това деяние", каза още Темелков.

"Много съм разочарован, че първият ден от кампанията започва с взрив на гаража на знакова общинска съветничка. Дано да няма връзка с кампанията, ние не вярваме да е персонално, но все пак има някаква причина, не мога да кажа какво и как е станало. Полицията разследва, може да е битов инцидент, но щом има взрив едва ли е - това е моето мнение", изтъкна Владимир Тонев от Нашия град.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
31.05.2013 Софрониева към бомбаджиите: Няма да ме спрете
31.05.2013 Екип на ДОТИ извършва оглед на мястото на взрива пред дома на
Софрониева
31.05.2013 Кандидат-кмет: Инцидентът от снощи е поредното петно върху Варна
31.05.2013 Софрониева: Взривът може да е заради нарушени имотни апетити
31.05.2013 Взрив избухна в къщата на общинска съветничка от ГЕРБ във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).