Общинските съветници от ГЕРБ направиха дарение за дом "Гаврош" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:15 / 12.07.2016
1049
Общинските съветници от групата на ГЕРБ във варненския местен парламент подпомогнаха дом "Гаврош", като дариха хигиенни материали и консервирани хранителни продукти. Закупените от съветниците консумативи бяха избрани след разговор с ръководството на социалната институция относно необходимото обезпечаване на грижата за настанените в приюта. В сградата на ул. "Войнишка" 3 функционира и дневен център, в който получават подготовка за училище 24 деца и младежи в риск.

"Когато приютът беше открит преди 22 години, осигурявахме подслон и грижи предимно на бездомни деца. Сега оказваме помощ главно на деца от проблемни семейства, голяма част от които са жертви на всякакви форми на насилие." Това сподели председателят на управителния съвет на дом "Гаврош" доц. д-р Пенка Стоянова в разговор с д-р Лидия Маринова - зам.-председател на ОбС и председател на ПК "Социални дейности и жилищна политика", Марица Гърдева - председател на групата на ГЕРБ в ОбС и председател на ПК "Туризъм, търговия и рекламна дейност", както и доц. Антоанета Цветкова - председател на ПК "Здравеопазване". Ръководството на приюта благодари на общинските съветници от ГЕРБ за съпричастността и готовността да подкрепят дейността му.

Със съдействието на местните депутати от партията децата от приюта бяха сред зрителите на всички мачове от Европейската лига по волейбол в Двореца на културата и спорта, а варненска фондация се ангажира да поеме разходите за целодневното хранене в дом "Гаврош" през следващите два месеца.
Общинските съветници се ангажираха да съдействат и за преструктурирането на приюта за деца в кризисен център, в резултат на което ще бъдат предоставени и повече средства за обезпечаване на съответните дейности. 

"Приютът отговаря на всички условия, за да се извърши тази промяна", коментира доц. д-р Пенка Стоянова. По думите й капацитетът му позволява настаняването на 15 деца и младежи на възраст от 5 до 18 години. В рамките на своя престой - от 3 до 6 месеца, те получават професионална грижа от социални работници, психолози и педагози, на които в момента помагат и четирима доброволци - двама български и двама английски студенти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).