Общинско предприятие "ДДД" погва все повече вредители във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 27.02.2018
2268
Общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация" вече ще осъществява и дейности по растителна защита. Измененията в правилника за работа на предприятието бяха одобрени на днешното заседание на ВрК "Правна комисия" към Общински съвет - Варна.

Промените се налагат заради масовото развитие на цикади и молци по растителността в града. Откритите видове вредители не застрашават живота и здравето на хората, но тъй като са силно инвазивни нашественици, могат да нанесат сериозни поражения върху дърветата и тревите. А картината на нападение и разпространение се очаква да се повтори през тази година в още по-големи размери. Затова Община Варна предприема мерки, като разширява дейността на предприятието. Освен срещу насекоми и гризачи, то вече ще води борба и срещу вредителите по растенията.

Членовете на правната комисия гласуваха също промени в Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Части от имоти - публична общинска собственост ще бъдат отдавани под наем чрез търг или конкурс за срок до 10 години, а не до 5 години, както е записано сега в документа. Освен това безвъзмездно право на строеж, пристрояване или надстрояване ще може да се учредява след решение на общинския съвет, прието с мнозинство две трети от общия брой на общински съветници. В настоящата наредба е посочено мнозинство "повече от две трети", което предполага глас повече от уреденото със Закона за общинската собственост квалифицирано мнозинство. Поправките се извършват в изпълнение на съдебно решение на Административен съд - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).