Обсъждаха подготовката за честни и прозрачни избори в Областна управа-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:03 / 30.06.2021
1372
Действията на областната управа във Варна, свързани с осигуряване честността и прозрачността на изборния процес на предстоящия в България парламентарен вот обсъдиха на работна среща областният управител Марио Смърков и Тана де Зулуета – ръководител на мисията за наблюдение на изборите от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщиха от пресслужбата на институцията.

На срещата присъстваха още Джоан Браун и Мая Хурлиман – дългосрочни наблюдатели, които ще следят изборите във варненския регион и зам.-областният управител Георги Георгиев.

Мисията наблюдава изборите за спазване на ангажиментите на ОССЕ и други международни стандарти за честни избори, както и на вътрешното законодателство. Участниците проследяват предизборната кампания, работата на избирателната администрация и съответните държавни органи, въвеждането на машинното гласуване, свързаното с изборите законодателство и неговото прилагане, медийната среда, разрешаването на спорове, свързани с изборите.

По време на днешната среща областният управител представи предприетите до момента действия за провеждането на честни избори, проведените срещи и резултатите от тях, както и ролята на областната управа в процеса за предотвратяване на престъпления срещу правото на гражданите свободно да изразят своя вот.

Очакванията на хората към държавата са изключително високи и затова отговорността ни е голяма, посочи областният управител. Той подчерта, че институцията е отворена за всеки гражданин, който счита, че върху него се оказва натиск и компромиси в това отношение няма да бъдат правени.

Зам.-областният управител представи наблюденията си от срещите, проведени с жителите на общините във Варненска област и споделените впечатления от парламентарния вот през април.

От своя страна г-жа Тана де Зулуета заяви, че членовете на мисията в България и лично тя са на разположение и отворени за всички сигнали и предложения, като пожела успех на екипа на областна администрация.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).