Огнената Севи представя първо на "Откритие“ песни от дебютния си албум

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:17 / 01.10.2020
4252
Вокалистката на популярната българска рок група SEVI–огнената  Светлана Близнакова, ще представи първо във Варна на фестивала "Откритие“ песни от предстоящия си дебютен солов албум "Tomorrow“. Две седмици преди официалната му премиера в София публиката на концерта RockAcousticще чуе избрани авторски композиции от него. Светлана Близнакова ще участва в RockAcousticзаедно с "Фанданго“, АтанасКателиев (победител в "Гласът на България“ 2019), трупите Kashmir, DoShoBand и солиста на Bloodrush Коста Коларов.Тези, които не успеят да присъстват лично, ще имат възможност да гледат по-късно целия концерт в телевизионен ефир и онлайн и да го чуят в радио ефир.

Дебютният албум на Светлана Близнакова съдържа 11 авторски композиции – цифра, която е запазена марка и за SEVI по отношение на албумите им, казва певицата. Стилът е различен от този, с който е позната групата – соловият албум има рок акустично звучене, примесено с елементи от различни стилове и теми, които вълнуват певицата в последните няколко години."Tomorrow“ е резултат от 2-годишна работа, а заглавието изразява "вярата в утрешния ден, новото начало и готовността да посрещаме смело неизвестното“. Сред музикантите, участвали в записите, са Рали Велинов от SEVI, Александра Зернер, АлбертоСтери и вокалистът на AxelRudiPell – Джони Джоели. Официалната премиера на албума е на 15 ноември в Sofialiveclub.Самостоятелно Светлана Близнакова участва и в предстоящия нов албум на VivaldiMetal Project.

Група SEVI работи и по своя 4-и албум, който се очаква през 2021 г. Първият сингъл от него "Shattered“ излезе през март тази година по повод 10-годишнината на групата.

Група SEVI е създадена от Светлана Близнакова през 2010 г. Тя е сред най-активните и концертиращи български формации през последните години. Групата има 3 студийни албума: "Whatliesbeyond“ (2012), "Thebattleneverends“ (2016), "FollowMe“ (2019). SEVIса участвали в почти всички големи рок фестивали у нас и са подгрявали концертите в България на  Nightwish, Europe, Evanescence и други, а музиката им е представяна в популярни издания като MetalHammerItalia, Firewokrs и Powerplay.

Фестивалът "Откритие“ се осъществява с подкрепата на Фонд "Култура“ на Община Варна.

За информация следете официалната страница на фестивала www.discoveryfest.com

Facebook събитие Rock Acoustic

https://www.facebook.com/events/327134335190687/

YouTube канал на "Откритие“

https://www.youtube.com/channel/UC4JHerkuQTKPdgYosTwVizA/videos

www.discoveryfest.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
21.06.2022 "Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).