Оставиха зад решетките трима, обрали магазин за хранителни стоки

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:46 / 08.02.2021
1069
Уважено е искането на Районна прокуратура - Търговище за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на трима мъже, извършили кражба от магазин за хранителни стоки, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Търговищкия районен съд уважи искането на Районна прокуратура-Търговище и наложи на 35-годишния И.А., 23-годишният К.Ч. и 36-годишният И.Д. мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 3 февруари 2021 г., след предварителен сговор и в съучастие, са извършили взломна кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в с. Пробуда. Обвиняемите са разрушили стена, използвайки щанга и лек автомобил, и са извършили кражба на цигари и бутилки с алкохол на обща стойност 1002,20 лева. Деянието не е доведено до край по независещи от тримата обстоятелства. Те са задържани в момента на кражбата от полицейски служители.

Обвиняемите са криминално проявени. На И.А. е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 2 от НК, тъй като същият е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. На останалите двама са повдигнати обвинения по чл. 195, ал. 1, т. 3, 4 и 5, като при К.Ч. има и повторно извършване – т. 7.

Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).