Осъдиха собственика на разбития бар-бардак на "Златни пясъци"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 03.11.2016
1342
Осъдителна присъда постанови Районен съд - Варна срещу собственик на еротик-бар в курорт "Златни пясъци".

42-год. Д. Бельов, който през миналото лято стопанисвал клуб "Калигула" в курортния комплекс, беше признат за виновен в престъпление по чл.155, ал.2, вр. чл.26 от НК - затова, че предоставял систематически помещения в бара на 5 различни жени (работещи като танцьорки) за сексуални контакти с клиенти на заведението. Самото деянието е извършено при продължавано престъпление - от неустановена дата през м. юли до 15 август 2015 г.

Подсъдимият е привлечен към наказателна отговорност след проведена специализирана полицейска операция в курорта в средата на август миналата година, когато в еротик-клуба, в обособени помещения за почивка на персонала, били засечени две от назначените на трудов договор танцьорки да извършват сексуални услуги на двама чуждестранни граждани. 

Според обвинителния акт, предоставянето на частни танци и сексуални услуги в заведението било доброволно и по самоинициатива на самите танцьорки, но Бельов бил наясно и не създавал спънки за извършваната от тях нерегламентирана дейност и получаване на допълнителни дивиденти. Като резултат от негласната договорка, подсъдимият получавал в знак на благодарност от тях процент от допълнително спечеленото.

Делото в Районен съд - Варна бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият не призна вината си, но даде съгласие да не се провежда разпит на свидетели, а при постановяване на присъдата да бъдат ползвани протоколите за разпит и експертните заключения от досъдебното производство. 

Съдебният състав осъди 42-год. Д. Бельов на 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение отлага с изпитателен срок от 5 години. На подсъдимия бе наложена и глоба в размер на 3000 лева. Съдът определи Бельов да изпълнява пробационна мярка по време на изпитателния срок на осъждането му - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 3 пъти седмично. В тежест на подсъдимия са и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).