Осъдиха трима младежи, обрали вила край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:51 / 20.03.2017
953
Варненският районен съд осъди трима младежи, извършили в съучастие кражба на вещи от вила в село Звездица.

 

26-годишният А. Стоянов и 24-годишните З. Халил и Г. Христов бяха признати за виновни, че след предварителен сговор, чрез разрушаване на прегради за защита на имот и чрез използване на технически средства на 22 юни 2012 год., проникнали във вилен имот и пристройка към него, като отнели чуждо имущество на обща стойност над 500 лв.

В деня преди кражбата тримата подсъдими се срещнали във Варна и се сговорили след полунощ да се срещнат в село Звездица, където да огледат някои от имотите в местностите под селото, за да отнемат вещи с цел продажба за вторични суровини. 

Около 2 ч. на 22 юни те проникнали с взлом през прозореца на една вила, не харесали вещи вътре, затова се прехвърлили към разположена в пристройка работилница. С тесла и метален лост младежите строшили катинарите и започнали да събират инструменти, кабели, алуминиеви тръби, строителна количка и др. вещи, които още рано сутринта, при отварянето на пунктовете за изкупуване на метали, продали срещу сума от 140 лева. Случаят е немаловажен.

Тримата подсъдими получиха наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).