"Осветление 2017" ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 17.10.2017
1793
От 19 октомври до 21 октомври 2017 г. във Варна ще се проведе Национална младежка конференция с международно участие "Осветление 2017". Домакин на събитието ще е МДУ "Фредерик Жолио - Кюри" в К.К. "Св. Св. Константин и Елена". Откриването на форума ще бъде в 13:00 часа.

Почти пет десетилетия конференцията по осветление е висш форум на светлотехниката, организиран от Националния комитет по осветление (НКО) в България.
Тази година тя се провежда под егидата на "Варна - Европейска младежка столица 2017" по проект финансиран от програмата й по Ключово направление Inno Center.

Националната младежка конференция с международно участие "Осветление 2017" дава възможност за среща и обмен на опит между млади специалисти по осветителна техника - студенти, докторанти и такива, вече започнали да работят във фирми и организации, практикуващи тази дейност.

На настоящата конференция ще бъдат представени нови технически и технологични решения - светлодиоди, системи за контрол и управление на осветлението, захранване на осветителни уредби от възобновяеми енергийни източници, "Насочено към човека осветление" в "Интелигентни градове".

По пътя към '"Интелигентния град - Smart City" вече е направена първата крачка с проекта "Интелигентно улично осветление на град Варна 2015", реализиран в края на 2016 г., след 10-годишна изследователска и проектантска дейност от екип варненски учени, с участието на студенти и дипломанти, ръководен от доц. д-р инж. Д. Матев. Проект, който за сега е единствен в страната и от малкото в световен мащаб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).