От Варна предупреждават: Недостигът на медицински сестри е сериозна заплаха за общественото здраве!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:41 / 10.05.2022
2177
Всяка година на 12 май честваме Международния ден на сестринството – световен празник, който признава и празнува отдадеността и смелостта на медицинските сестри по целия свят. Това съобщи за Varna24.bg Райна Бояджиева, председател на УС на РК на БАПЗГ-Варна. Ето какво още се посочва в съобщението:

"На този ден преди 101 години е родена Флорънс Найтингейл - английска милосърдна сестра, обществена деятелка и основоположничка на съвременната сестринска медицинска грижа. Днес 101 години по-късно ние сме изправени пред критичните предизвикателства на динамично променящия се свят.

През 2022 г. посланието на Международния ден на медицинските сестри, определена от ICN е: "Медицинските сестри: Глас за лидерство – инвестирайте в медицински сестри и уважавайте правата за осигуряване на глобално здраве.“

Недостигът на медицински сестри е сериозна заплаха за общественото здраве. Пандемията ни показа твърде ясно, че има нужда от реална инвестиция в професията, за осигуряване на най-ценното благо - здравето на населението. Медицинските сестри продължихме да бъдем предизвикани от пандемията COVID-19 и през настоящата година. Не отстъпихме! Изправихме се срещу предизвикателставата с невероятна сила и отдаденост, въпреки трудните и дори животозастрашаващи условия на труд.

Обществото е свидетел на важната роля на медицинските сестри по време на тази пандемия: обучение на населението, поставяне на ваксини, спасяване на животи и придружаване на умиращите в последните им часове.

Тази година насърчаваме членовете на обществеността, да се присъединят към нашия призив, като споделят  история си – може да се отнася за грижи, предоставени от колега, или просто да изразят благодарност и да покажат признателност.

Уважаеми наши пациенти, Не се колебайте да ни пожелаете ,,Честит ден на медицинските сестри“ на 12.май лично или чрез социалните медии #ТimeforNurses

Нека денят на медицинската сестра се превърне в красив и запомнящ се празник!", гласи съобщението до медията ни


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).