От пожарната към варненци: Не оставяйте включени електрически уреди, когато излизате!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:03 / 24.11.2016
1084
Електрическите отоплителни и нагревателни уреди не трябва да се оставят включени без наблюдение, особено ако в дома има малки деца или трудно подвижни хора. Това каза за "Фокус" главен инспектор Антон Ангелов, началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна. 

Той подчерта, че във връзка с настъпването на зимния отоплителен сезон, за намаляване и предотвратяване на пожарите в битовия и обществен сектор, е необходимо гражданите да си припомнят основните препоръки и правила за безопасна експлоатация на отоплителни уреди и други, както и начините за реагиране при пожар и произшествие. 

"При пожар, уреди под напрежение не се гасят с вода. Първо трябва да се изключи и след това да се гаси", каза още главен инспектор Антон Ангелов. Той подчерта, че в близост до електрическите уреди никога не трябва да се оставят горими предмети, както и уредите да не се използват за сушене на дрехи. Инспекторът припомни още, че при използването на електрически отоплителни и нагревателни уреди гражданите трябва да се запознаят и стриктно да спазват инструкциите за експлоатация, посочени от производителя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).