Открити демонстрации за безопасност на детските играчки в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:20 / 31.05.2017
1542
На 1 юни - Международният ден на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор организира във Варна открити демонстрации за безопасност на детските играчки. Те ще започнат от 17:00 часа едновременно на две места в Морската градина (на нейния вход и до т.нар. "детски кът"), като експерти от агенцията и други ангажирани институции ще демонстрират на родителите за какво трябва да внимават при избора на продукти за техните деца. Ще бъде обособена и демонстрационна зона, където малчуганите ще могат да опитат различни играчки, които предварително са проверени, че отговарят на условията за безопасност. Инициативата се организира съвместно с Община Варна.

По-рано същия ден, ДАМТН съвместно с Варненския икономически университет, Центъра за качество на стоките и потребителска защита и Комисията за защита на потребителите организира кръгла маса на тема "Качество и безопасност на потребителските стоки", която също ще е с акцент - детските играчки. По време на нея ще бъдат представени редица научни доклади в областта на качество и безопасност на стоките; надзор на пазара - изисквания и добри практики; защита на потребителите - правни и организационни аспекти; роля на нотифицираните органи и лабораториите, както и взаимовръзката между бизнеса и образованието. Домакин на събитието е Икономически университет - Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).