Откриват официално санираната сграда на ОД МВР-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:21 / 01.06.2021
1591
С официална  церемония за "Откриване на обект“ Община Варна приключва успешно строително-монтажните дейности по проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради - сградата на ОД МВР – Варна

Събитието се реализира в изпълнение на инвестиционен приоритет "Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“ от Инвестиционната програма на Община Варна, одобрена за реализация със Споразумение № BG16RFOP001-1.040-0038-C01 по Приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие" на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На официалната церемония ще присъстват екипът по проекта, представители на фирмата, изпълняваща строително-монтажните работи,  фирмата, осъществяваща строителния надзор по време на строителството, служители на ОД на МВР – Варна, на ДА "Технически операции“, общински експерти, медии и др.

Проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради – сградата на ОД МВР - Варна“ цели намаляване на крайното енергопотребление и намаляване на отделените в атмосферата парникови газове на административната сграда на Областна дирекция на МВР – гр. Варна, която се намира на адрес: ул. "Цар Калоян“ №2.

В рамките на реализиране на проекта е подобрен архитектурният облик на сградата, извършена е цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и покрива, както и други мерки за повишаване на енергийната ефективност. 

Подобрени са експлоатационните характеристики и е удължен жизненият цикъл на сградата. Благодарение на успешното изпълнение на проекта бе подобрено качеството на обслужване на гражданите и на работещите в системата на МВР и ДАТО.  Създадена е достъпна архитектурна среда за хората с увреждания.

Бенефициент по договора е Община Варна. Проектът е на обща стойност 1 461 492,82 лв., безвъзмездна финансова помощ БФП 1 178 675,61 лв.; Собствен принос - 282 817,21 лв., в т.ч. 250 500 лв. съфинансиране от партньорите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).