Отворена шахта зее на Шишковата градинка и дебне неподозиращи пешеходци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:16 / 01.08.2012
1166
Районът на Шишковата градинка е един от най-сложните за паркиране във все по-натоварения ни от автомобили град. Това безспорно се отразява и на пешеходците, тъй като липсата на паркоместа се компенсира със спиране върху тротоарите. Проблемът е не само в липсата на място за ходене, но най-вече в трошенето на плочките и на капаците на шахтите. Трудно е да се прецени колко и с каква тежест автомобили трябва да минат през един капак с арматура, за да го унищожат почти напълно, но е факт, че това е възможно.

По-лошото е, че такава шахта продължава да стои на улицата, без капакът и да бъде сменен или да бъде обезопасена по някакъв начин. Може би, ако някой се грижеше за законността на паркирането, тя би била по-видима и щеше да е сменена по-рано. Да, но колите са по тротоарите почти постоянно, така че капанът за пешеходци си остава скрит. След слалом между колите пешеходците в крайна сметка са принудени на слязат и да вървят по платното. Ироничното е, че с оглед на тази дупка, там може би наистина е по-безопасно за тях.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).