Отвориха за движение нов участък от ул."Бенковска", знаци объркаха шофьорите

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:10 / 15.04.2019
3551
Ремонтираната отсечка от ул. "Георги Бенковски" в участъка от бул. "Владислав Варненчик" до ул. "Д-р Пискюлиев" е вече отворена за движение, видя репортер на Varna24.bg

По трасето са оформени множество паркоместа за автомобилите, но знаци, забраняващи престоя и паркирането, поставени непосредствено преди "ръкавите" за паркиране, озадачават шофьорите, които се чудят дали са в нарушение, ако спрат там. 

"Знаците се отнасят за самата улица, а не за паркоместата и ако са поставени така, че подвеждат водачите, ще бъдат изместени. Все още по трасето има и знаци, предупреждаващи за ремонт, които също ще бъдат демонтирани съвсем скоро", коментира за медията ни Тихомир Тимов от дирекция "Инженерна инфраструктура" в Община Варна.

Той уточни, че в първият участък от ремонта на ул. "Георги Бенковски" в отсечката от бул. "Сливница" до бул. "Владислав" предстои полагането на последния пласт асфалт, но това ще бъде осъществено в удобно време и няма да отнеме повече от два дни. 

По вече ремонтираните пътни отсечки от улицата са поставени нови тротоарни плочи, кошчета и пейки. Територията е облагородена с ново озеленяване. 

Ремонтите по улицата продължават в последната си фаза в обхвата от ул. "Д-р Пискюлиев“ до ул. "Кракра“, където от 11 април е затворено за движение на автомобили.

Припомняме, че се въвеждат маршрутни промени за автобусна линия 14 само в посока Почивка, съобщават от общинската фирма "Градски транспорт“. На кръстовището на бул. "Вл. Варненчик“ с ул. "Д-р Пискюлиев“, автобусите ще завиват наляво по булеварда, ще обслужват спирки "Тракия“ и "Катедралата“ в посока "Почивка“. На кръстовището с бул. "Мария Луиза“ автобусите ще се включват по утвърдения маршрут на линия 14. Няма да се обслужват спирки: "Кооперативен пазар“, "Георги Кирков“ и "Козирката“.

Ремонтните дейности по ул. "Г. Бенковски“ се осъществяват по проект по "Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район "Одесос" 1, включващо реконструкция на ул. "Георги Бенковски", в участъка от бул. "Сливница“ до ул. "Кракра“ вкл. eлементи на предблоковите пространства в участъка между ул. "Цар Петър“, ул. "Парижка комуна“, ул. "Кракра“ и ул. "Георги Бенковски“, финансирани по ОП "Региони в растеж“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).