Озеленяват новото трасе на бул."Левски" с дървета, ниски вечнозелени храсти и трева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 13.02.2019
8349
Озеленяване по новоизграждащото се трасе на бул. "Васил Левски“ ще има.  Проектът предвижда засаждане на дървета, ниски вечнозелени храсти, трева, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. Озеленяването ще се изпълни в следните участъци: от ул. "Подвис“ до ул. “Роза“; от ул. "Роза“ до ул. "Прилеп“ ;  от ул. "Прилеп“ до бул. "Цар Освободител“ – северна страна;  в кръговото кръстовище на бул. "Цар Освободител“; от бул. "Цар Освободител“ до бул. "Сливница“ ; от ул. "Васил Априлов“ до ул. "Кукуш“; От бул. "Владислав Варненчик“ до ул. "Кракра“; от ул. "Кракра“ до ул. "Георги Пеячевич“.

Междувременно продължават строително-монтажните дейности по обекта.  В различните участъци по булеварда се извършват довършителни работи – по трасето между ул. "Г. Пеячевич“ и бул. "Вл. Варненчик“ приключват облицовките на основното трасе, полагат се и асфалтови слоеве. В участъка бул. "Вл. Варненчик“ – бул. "Сливница“, южното платно е готово, поставена е маркировка. Предстои асфалтиране на северното локално платно и вече работата по основното трасе, съобщи зам.-кметът Христо Иванов.

Той допълни, че предстои довършване на мостовите съоръжения на бул. "Цар Освободител“ и ул. "Прилеп“. От тази седмица е затворен и бул. "Цар Освободител“ при кръстовището с бул. "Левски“. По направление "център-квартали“ пълното затваряне на булеварда е сигнализирано още при кръстовището на бул. "Цар Освободител“ с ул. "Пирин“ и ул. "Битоля“, а ул. "Отец Паисий“ е основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. "Отец Паисий“ се извършва отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. "Чавдар войвода“. За движещите се в посока център отклоняването на движението става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. "Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. "Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите. Пешеходното пресичане на бул. "Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка и пешеходна пътека при ул. "Магнолия“.

Променени са маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка "Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка "Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Актуална информация може да бъде намерена в сайта "Градски транспорт“  www.varnatraffic.com.

Виж коментарите (0)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).