Пак отложили старта на завода за боклук

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:14 / 25.11.2010
983
Стартът на завода за боклук в село Езерово се отлага за пореден път. Това стана ясно на заседание на съветниците от комисията по опазване и възпроизводство на околната среда. Местният депутат от ГЕРБ Орлин Симеонов обяви, че с подпис на един от зам.-кметовете нов анекс към договора позволява на инвеститора да пусне завода в експлоатация чак през април догодина.

През лятото съветниците от екокомисията инспектираха работата по обекта и констатираха, че строежът е в напреднал стадий, но изостава с 6 месеца. Тогава откриването на предприятието бе отложено за февруари 2011 г., а като основна причина за забавянето беше посочена необходимостта от укрепване на терена.

Сега обаче срокът отново се променя, алармира Симеонов и настоя да се обсъдят и цените, които общината ще плаща за тон боклук. В договора няма никакви антимонополни клаузи. През април догодина сметището във Въглен вече няма да има статут на регионално депо, така че с този договор безспорно правим завода монополист, предупреди още "герберът". В отговор на коментара му председателят на комисията Драгомир Дончев се ангажира да изпрати официално писмо до кметската администрация, с което да изиска договора и съветниците да го разгледат под лупа.

Както "Черно море" вече писа, капацитетът на предприятието ще позволява обработката на 360 000 тона твърди битови отпадъци. Според инвеститора - "Консорциум Екоинвест Асетс", това дава възможност да бъдат обслужвани 4 общини от региона - Варна, Белослав, Девня и евентуално Добрич.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)

Още по темата (20):
22.04.2024 Мащабна акция във Варна: Ето за какво и кога
04.04.2024 Варненци: Боклукчийският камион току-що мина, но какво остави?
02.08.2020 Ще блокират ли недоволни граждани пътя към морето?
15.07.2020 Сакскобургготски: Един цар не се пенсионира толкова лесно!
08.03.2012 Портних: Промилите за такса "смет" във Варна няма да бъдат увеличавани
08.03.2012 Депото във Въглен ще погълне 32 млн. лв.
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).