"Пазари" инвестира 300 000 лв. в новата рибна борса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 22.08.2010
1928
Новата рибна борса е струвала на общинската фирма "Пазари" около 300 000 лв. 180 000 лева от тях е глътнал демонтажът на старото съоръжение и вдигането на новите обекти. Останалите пари са били инвестирани в оборудването за рибните магазини. Всеки от обектите разполага с фризери с минусови температури, хладилни стъклени витрини, маси за транжиране на риба, бойлери и климатици.

В комплекса, в който са магазинчетата, има и два огромни ледогенератори, както и помещение за измиване на лондите на търговците. Изцяло наново е изградена канализацията на рибната борса. Пред всеки от обектите има канализационни решетки, които да спират едрите отпадъци. Подът на комплекса е облицован с плочи, които ще се мият всяка вечер. Това ще улесни поддръжката на хигиена в борсата, обясниха от общинската фирма "Пазари". Борсата ще заработи официално най-късно до 3 септември, увериха още от управата на "Пазари". Предстои за зимния сезон цялото съоръжение да бъде покрито с конструкция от поликарбонови плоскости. Те ще възпрепятстват проникването на дъжд и сняг на територията на борсата. Два входа водят до новия рибен комплекс, на който е поставено и ефектно осветление.

Новите обекти на рибната борса във Варна нямат аналог в страната, съобщи прокуристът на "Пазари" Владимир Михалчев. Той обяви, че такова е становището и на Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК) в морската столица. Цялата борса е била съгласувана с контролната служба още на ниво проект.

Рибните магазини отговарят на всички изисквания и стандарти. Новите наематели ще трябва да извършат и самостоятелно съгласувателни процедури с ДВСК за режима на работата. Борсата за разлика от преди вече ще предлага само сурова, замразена или охладена риба. "Няма да има никакво пържене и готвене в обектите", обясни Михалчев. Той уточни и че всеки стопанин сам ще отговаря за хигиената си и ще носи отговорност пред проверяващите органи.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)

Още по темата (45):
29.11.2010 Новите рибни магазини отвориха врати
27.11.2010 Отвориха първите рибни магазини на пазара под автогарата
10.09.2010 Откриха новата Рибна борса, 20 души останаха без препитание
10.09.2010 Откриват новата Рибна борса
21.08.2010 211 лева стигна квадратът на рибната борса
18.08.2010 Рибарите с предимство на новата борса
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).