Петя Проданова: Заложено е обновяване на още 101 площадки в "Приморски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:06 / 11.10.2015
1569
Обновяване на още 101 площадки на територията на район "Приморски" е заложено в Общинския план за развитие до 2020 г. Това заяви кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ на района Петя Проданова. Тя и кандидатите за общинските съветници Тодор Балабанов, Людмила Колева, Калин Калевски, Борислав Нанков и Кирил Пенев се срещнаха с жители на "Приморски" в пространството на новоизградената детска площадка в близост до Медицинския университет.

Кандидатите на ПП ГЕРБ увериха гражданите, че постигнатите положителни видими резултати при обновяването на детските площадки във Варна ще продължат и през мандат 2015 -2019 г.

Новоизграденото съоръжение се отличава не само с това, че заема по-голяма площ, но и с това, че тук е намерено решение на безконфликтно общуване от една страна на деца, водени за игра от родителите си, и от друга - на граждани, които разхождат домашните си любимци в специално обособения в близост кът.
Гражданите изразиха задоволството си от динамичния процес на обновяване на детските площадки за игра на открито. 

На въпроса им ще продължи ли тази тенденция и кога ще бъдат завършени съоръженията в процес на строителство, Петя Проданова отговори, че се очаква градежът на общо 73 площадки да завърши до края на ноември.

"Вече са въведени в експлоатация 9, а документацията на други 11 е подготвена за въвеждане", уточни Проданова. И добави, че площадките за игра на открито са предназначени за различни възрастови групи: 40 - за деца от 0 до 3 г. и 33 (комбинирани) - за деца от 0 до 3 години и за момчета и момичета от 3 до 13 г.

"За да играят и общуват децата ни повече навън, за да ги предпазим от вредата на обездвижването, едностранното общуване само с компютъра и други лоши навици, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних и кандидатите за районни кметове и общински съветници планират, ако им бъде гласувано доверие, през новия мандат да започне работа и по обновяване и изграждане на нови спортни бази с обществен достъп", заключи кандидатът за кмет на район "Приморски" Петя Проданова.

Виж коментарите (2)

Още по темата (294):
25.02.2016 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Въглен: Ще работя за изграждането на нова детска градина в селото
25.02.2016 Във варненско село отново ще избират кмет през март
24.01.2016 Цветан Цветанов идва във Варна, ще анализира местните избори
14.12.2015 Сменят градското ръководство на АБВ заради слабите резултати на изборите
28.11.2015 ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК
26.11.2015 Съдът потвърди избора на Иван Портних за кмет на Варна
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).