Погнаха престъпна двойка за трафик на наркотици в особено големи размери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:47 / 17.08.2017
1339
Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство срещу две лица за трафик на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Срещу 48-годишен мъж и 24-годишна жена са повдигнати обвинения за престъпление по член 354а, ал. 2 от Наказателния кодекс, извършено в съучастие.

Двамата са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Разград за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Разградския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

По време на реализация на ОД на МВР в Разград, ръководена от Окръжната прокуратура в града, на 16 август 2017 г. е спряна за проверка автомобилна платформа, превозваща две коли. В тайник в една от тях са намерени и иззети близо 100 кг високорискови вещества. 70 кг от иззетите наркотици са амфетамини, а останалото количество марихуана. Наркотичните вещества са придобити в страна от Европейския съюз.
Разследването по случая продължава с процесуално-следствени действия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).