Показаха как работи новият "триножник" на КАТ-Варна, лови мощно джигити

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
12:37 / 05.06.2018
28296
Новият триножник, с който работи вече КАТ-Варна, може да засече по няколко джигита с превишена скорост едновременно на разстояние до 600 м. Това обясни днес младши инспектор Здравко Христов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Мястото на разположението на техническото средство е в зависимост от концентрацията на ПТП. Камерите са общо 28 за всички областни дирекции на МВР, за територията на Варна е една. С триножникът работи звеното за автоматизирани системи към сектор "Пътна полиция" Варна.  Превантивният ефект от поставянето на триножника е доста голям.

Камерата заснема скоростните режими в населено и извън населено място и има за цел да следи само за нарушение на скоростта. След като се установи нарушението с камерата има безжична връзка чрез клетъчната мрежа и нарушителят бива установяван веднага. Всички нарушения, които се установят автоматично се прехвърлят в централната база данни, където се издава електронен фиш за нарушението. На ден могат да бъдат хванати между 20 и 40 нарушители.

Максималният обхват на камерите е 600 м. Техническото средство работи с лазер, има насочен лазарен лъч и всичко, което мине през обхвата на лъча бива заснето и регистрирано. Техниката работи и през нощта с инфрачервен модул, който позволява на тъмни участъци да бъдат установени нарушителите", обясни инспектор Христов.

Повече вижте във видеото! 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).