Полковник Невяна Митева във Варна: Концентрацията на власт в президента Радев застрашава демокрацията

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:04 / 19.11.2021
2286
Свидетели сме на много негативни процеси в България през последните месеци. Политическата система е застрашена. Кой стъпва на гърба на всички тези партии и иска да концентрира властта заради един следващ петгодишен мандат !? С тези думи се обърна кандидатът за вицепрезидент полковник Невяна Митева към симпатизанти и граждани на среща в Юнашкия салон във Варна.

Тя посочи, че не случайно лидерът на БСП Корнелия Нинова наруши своето мълчание и съобщи за зловещото задкулисие в служебното правителство, което обслужва с обществени поръчки свои фирми. Проблемите са много-несправяне със здравната криза, рекордна инфлация, нулев икономически растеж. Концентрацията на власт в една институция поставя под въпрос демокрацията в България. Проф. Анастас Герджиков няколко пъти призова действащия президент да покаже проекта си за изменения на Конституцията, но той не го направи до изборите, а след това може да се окаже, че те са част от един опасен процес, каза кандидатът за вицепрезидент.

Полковник Невяна Митева припомни, че след изборната нощ са се хвърлили оставки от партийни лидери, а и сигналите, насочени директно към традиционните демократи от СДС и към партия ГЕРБ, за изключени всякакви възможности за бъдеща коалиция с тях, са повече от тревожни. Кандидатът за вицепрезидент подчерта, че с проф. Анастас Герджиков, който никога няма да влезе в ролята на архитект на партийно строителство, водят балансирана кампания. Конституцията отрежда на президента да бъде обединител, но единството не се крепи на лъжата, изречена няколко пъти от действащия държавен глава, който наруши клетвата не само пред НС, но и войнската клетва, каза полковник Митева.

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев се обърна към присъстващите в залата с думите: "Нека да подкрепим обединението на България с №15 на предстоящия вот, нека да подкрепим мъдростта“. Той сподели от богатия си политически опит, че винаги могат да настъпят обрати и въпреки че разликата на кандидатите от първи тур изглежда голяма, тя съвсем не е непреодолима.

"Днес думата промяна е узурпирана от политическите ни опоненти, но изграденото от нас остава, защото наистина се направи много и вие, всички скъпи приятели работихте много и продължавате да работите за обновяването на все по-стабилна и просперираща България. Той даде пример с Юнашкия салон, години наред тънещ в разруха, а вече е емблема на спортна Варна. "Политиката не е спринт, тя е по-скоро маратон. Третите за тази година парламентарни избори доказаха, че ГЕРБ и СДС не могат да бъдат изчегъртани“, каза евродепутатът.

От името на кмета на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ Иван Портних кметът на един от най-големите райони – "Младост“, Христо Христов приветства кандидата за вицепрезидент: "Когато дойдете отново в нашия град, искам да се обърна към Вас с " госпожо вицепрезидент“. Вярвам в победата и съм убеден, че всички ние можем да я постигнем“.

Поздравление направи уважаваният педиатър и политик във Варна д-р Лидия Маринова с думите: Никога досега не сме се нуждаели повече от обединение, не от хора, които вдигат юмрука, а от хора, които подават ръка, за да сме заедно –в една посока, която ще изведе България от омразата, злобата и заканите за изчегъртване през последните две години.

От името на спортната общественост поздравление отправи и президентът на спортен клуб по вдигане на тежести "Титан“ Радостин Димитров, който е треньор на най-добрия щангист в България в момента Христо Христов. Срещата, на която имаше представители на коалиционните партньори на ГЕРБ - СДС и Гергьовден, беше открита с еркечки ритми в блестящо изпълнение на момичета и момчета от ансамбъл "Варна“ с художествен ръководител Юлиян Станев.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).