Пореден голям успех за учениците от варненската обсерватория

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:08 / 09.05.2017
1970
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Климент Охридски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
1 ЕГ:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
От 5 до 7 май 2017г. в гр. Шумен се проведе националният кръг на ХХ Национална олимпиада по астрономия. До този кръг достигнаха 98 ученици от над 20 града в цялата страна. 

Те се състезаваха в три възрастови групи. От Варна за участие в националния кръг бяха класирани 15 ученици от кръжоците по астрономия на ЦПЛР-НАОП"Николай Коперник", като 11 от тях са ученици в МГ "Д-р Петър Берон" и по един от I ЕГ, ГПЧЕ "Йоан Екзарх", СУ "Св. Климент Охридски", СУ "П. Яворов", една ученичка беше подготвена от г-жа Станимира Савова в ОУ "П.Р.Славейков.

За пореден път трудът на варненските ученици и техните ръководители Ева Божурова и Иванка Гецова-Момчева бе възнаграден и те се завърнаха с отличия. Тази година от 9 медала за различните възрастови групи, четири са за нашите възпитаници. В групата 11-12 клас Феодор Кономаев спечели златен медал, а Виктов Мирев - бронзов медал. В групата 9-10 клас Калина Георгиева заслужи бронзов медал, а в групата 7-8 клас Роман Рогатних получи бронзов медал. Всички медалисти са ученици от МГ"Д-р Петър Берон". В най-малката възрастова група 7-8 клас, още трима наши възпитаници Тервел Стоянов и Калоян Янчев от МГ и Димитър Митев от ГПЧЕ "Йоан Екзарх", се наредиха сред десетте с най-добър резултат в своята възрастова група.

Тази година олимпиадата бе юбилейна и ние с гордост отбелязваме, че инициатор за организирането и преди 20 години бе именно астрономическа обсерватория - Варна. Учениците, подготвени от астрономите в обсерваторията, са печелили и печелят множество медали както на националните кръгове на българската олимпиада, така и на Международните олимпиади по астрономия и астрофизика. Голяма част от бившите олимпийци учат или вече са завършили престижни световни университети и се занимават с научни изследвания в областта на природните науки. 

Поредният успех на учениците кръжочници в обсерваторията е плод на доброто и ползотворно сътрудничество на НАОП-Варна с варненските училища, Община-Варна и РУО-Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).