Портних: Много хубави неща се случиха на Варна през лятото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:09 / 18.09.2012
2712
Редица важни неща се случиха през лятото за развитието на Варна. Това каза Иван Портних общински съветник и областен координатор на ПП ГЕРБ - Варна. По думите му през летния период морската столица е била посетена от много представители на властта, като визитите им са били изключително ползотворни за решаването на някои от най-важните проблеми, засягащи града.

Така например при едно от посещенията на премиера Бойко Борисов и здравния министър Десислава Атанасова през месец август е бил открит нов скенер в болницата "Св. Анна", закупен със средства от МЗ. В болница "Св. Марина" министър Десислава Атанасова е открила и нова лаборатория за кръвни изследвания, а в онкоболницата е бил открит нов томограф, а най-важното според Портних е, че със спестените пари от закупуването на медицинската техника, варненската онкоболница ще получи нов линеен ускорител на стойност близо 5 млн. лв.

"Както виждаме в сферата на здравеопазването се случиха редица важни за града ни неща", коментира още Иван Портних. Той отчете и това, че баскетболния клуб "Черно море" има нов спонсор в лицето на Пристанище - Варна, което бе обявено лично от министър-председателя. Били са и преведени близо 400 000 лв. за варненските лекоатлети, подпомогнати са били гимнастическите клубове. Премиера се е ангажирал при възможност да се търсят допълнителни варианти за финансиране на новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски", за чието строителство бях дарени 100 000 лв.

Иван Портних посочи, че ангажимент е бил поет и за така наречената "Дупка", която се намира в централната част на Варна, която е в този вид от близо 20 години. Идеята е този район да се превърне в голям исторически обект, заедно с намиращите се в близост Римски терми. Ще се експонират, гръцки и римски стени, а целта е това място да се превърне в представителна част за морската столица.

Областният координатор на ГЕРБ подчерта, че трябва да се отбележи и това, че градът ще може да получи около 5 млн. лв. по програма "Зелена и достъпна градска среда", които ще бъдат насочени към подобряването и развитието на централната част на града и в частност към изграждането на т.нар. "пешеходен ринг". Той ще обхваща пешеходната зона от входа на Морската градина край бул. "Княз Борис I" до Римските терми.

"Това са все положителни неща, които ще променят значително облика на центъра на град Варна", каза Иван Портних. Той добави, че не трябва да се пропуска и придвижването на ОУП, благодарение на министър Лиляна Павлова, която е положила всички усилия това да стане максимално бързо.

По думите му най-накрая Варна има ОУП, който процес е продължил изключително дълго време. Други положителни неща случили се във Варна през последните месеци Портних посочи, ограничението на автомобилите до Морската градина, работата по осигуряване на нови паркоместа , както и възобновяването на "Седмицата на морето" по инициатива на министър Ивайло Московски.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).