Поставят монумент на Шарл Азнавур на площад "Съединение" във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:02 / 09.05.2022
1164
Фондация "Азнавур“ и Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ - Варна канят варненци да споделите вълнението, вдъхновението и еуфорията, свързани с церемония по откриване монумент, посветен на великия артист, филантроп, писател, дипломат, благодетел за Родината и народа си, посланик на мира - Шарл Азнавур! 

"Преди година бе поставено началото. Усърдната работа на български инициативен комитет доведе до подписване меморандум за откриването между Фондация "Азнавур“ и AGBU Варна. 

Днес резултатите са факт! На 10 май в "Галерия Графит“ Церемонията започва с откриването на съпътстващата фотоизложба, събрала съкровенни моменти от личния и професионален живот на Маестрото. Тържественият момент е официалната церемония по откриване монумента на Шарл Азнавур в сърцето на Варна - площад "Съединение“ на 30 Май! Композицията е дело на скулптора Красимир Ангелов, а кадрите за фотоизложбата са предоставени от личния архив на семейство Азнавур и Фондация "Азнавур“. 

Шарл Азнавур - 70-годишна кариера, глас, шансон, мелодия, 200 милиона продадени албума, 1400 песни, 90 филма, 294 албума, хиляди концерти в над 90 държави и лайв пърформанси на 9 езика! Той е първият френско-арменски изпълнител със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Неговата "She" е включена в саундтрака на блокбъстъра "Notting Hill", а хитовете "La Mamma", "La Bohème", "Paris Au Mois D'aout", "Tous les visages de l'amour", "Et Moi Dans Mon Coin" и много други звучат по цял свят. 

Неизмеримо културно наследство. Творчество, което докосва поколения.

Шарл Азнавур ще остане в сърцата ни - завинаги!", се посочва в информация, изпратена до Varna24.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).