Потвърдиха ареста на пловдивчанин, разследван за контрабанда на кокаин в джетове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:52 / 28.01.2014
1160
Николай Симеонов, разследван за контрабанда на близо 13 кг кокаин, ще продължи да пребивава в ареста. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от 16 януари тази година, с което му е било отказано изменение на мярката за процесуална принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че 38-годишният пловдивчанин бе първоначално задържан под стража на 10 януари 2013 година. Той е обвиняем по досъдебно производство на ТЗ БОП Варна, след като на 26 декември 2012 година при анализ на риска и проверка на контейнер, пристигащ с кораб от Санта Лучия, митническите служители установили, че в него има 2 водни джета. В носовите части на водните съоръжения открили 12 пакета с близо 13 кг кокаин. Получателят на стокатабил Николай Симеонов. Стойността на наркотика се изчислява на повече от 2 млн. лева, а количеството му надхвърля понятието "в големи размери". Законът предвижда за контрабанда на наркотични вещества в големи размери наказание - от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Още при първоначалното задържане стана известно, че Николай често пътувал извън страната. Разследващите разполагали с данни, че през 2012 година в Тайланд Николай е пренасял скимиращи устройства, за да бъдат използвани там. Установена била и съпричастността на обвиняемия към други 8 скимиращи устройства, открити на друг адрес в Пловдив.

Днес въззивната апелативна инстанция, потвърди всички изводи на ВОС, според които няма нови основания, които да ревизират най-тежката мярка за процесуална принуда на взета по отношение на Симеонов. Не е разколебано обоснованото предположение, че именно той е автор на престъплението, за което се разследва.Все още е реална и опасността ако е на свобода да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Основание за този извод и този съд намира в строгата санкция на закона. Съдът се позова и на назначената СМЕ, според която заболяването на обвиняемия може да се лекува в условията на ареста.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Николай Симеонов, разследван за контрабанда на близо 13 кг кокаин, на стойност повече от 2 млн. лева не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
10.01.2013 Задържан е получателят на заловената пратка с кокаин във Варна
10.01.2013 13 кг. кокаин в джетове откриха митничарите от Варна
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).