Правнучката на Гарибалди идва във Варна, носи лични вещи на дядо си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:51 / 12.05.2017
1769
Правнучката на Джузепе Гарибалди - Анита, пристига другата седмица във Варна, за да донесе лични вещи на дядо си, които ще бъдат включени в изложба в Музея на Възраждането. Експозицията, посветена на живота и дейността на революционера, ще бъде открита на 16 май в 17:00 часа, съобщава Дарик.

Анита Гарибалди ще остане в морската столица три дни. По време на посещението си тя ще се включи в редица инициативи. Тази година се навършват 210 години от рождението и 135 от кончината на италианския генерал.

Неговата правнучка ще донесе във Варна предмети, които са принадлежали на него и на гарибалдийци от отрядите му. Сред тях - серия от репродукции на снимки от епохата, представяща историята на Гарибалди, автентично бойно знаме, червена риза - част от униформата на четниците.

Част от ценните вещи ще останат в изложбата, други ще се върнат обратно в Италия.

Акцент в програмата ще бъде и спектакълът "Слънцето в един народ", който ще бъде представен на 18 май вечерта във Фестивалния и конгресен център. В него ще участват деца и ученици, народни певци и музиканти.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).