Представиха проект за груповото финансиране на масовите иновации в Икономическия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:12 / 03.04.2017
1081
На 30 март 2017 година, в Икономически университет Варна, се проведе първата информационна среща по новостартиралия проект "CrowdStream - груповото финансиране на масовите иновации", финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020. В консорциума на проекта влизат 16 партньорски организации от 11 европейски страни (Австрия, България, Словакия, Словения, Хърватска, Унгария, Черна гора, Сърбия, Франция, Белгия и Финландия), като Асоциацията на Българските Черноморски Общини е национален партньор.

Проектът е насочен към повишаване на дела на алтернативното финансиране за малки, средни и новосъздадени предприятия. Подробно бе представен от г-жа Андреа Гесеиреч - представител на водещия партньор "Агенция за европейска интеграция и икономическо развитие" - гр. Виена. 
 
Председателят на УС на АБЧО, инж. Атанас Стоилов запозна присъстващите студенти, преподаватели, представители на струкутрите на гражданското общество в града за намерението на общините Аксаково, Белослав, Варна и Девня за създаването на икономическа зона за развитие около Белославското езеро. 

Инж. Стоилов подчерта, че има политическа подкрепа за създаването на зоната и се очаква през следващите 4 години да бъде реализирана. 

Експерт на Асоциация на Българските Черноморски Общини представи същността на Краудфандинга или групово финансиране, като форма за алтернативно финансиране за малки, средни и новосъздадени предприятия. Груповото финансиране (краудфандингът) е сфера, която става все по-популярна, особено за малкия и среден бизнес, който често, за да намери финансови средства, се бори с банковата система за отпускане на заеми и доказване на платежоспособност, на добър бизнес план и стратегия за развитие на дейността. 

Той улеснява стартирането на проекти, обективира публичното признание на социалната стойност на проекта и дава смисъл на участието на обществеността в развитието на положителни начинания. Посочени бях добри примери от България и няколко възможности за групово финансиране на нови идеи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).