Представят благотворителната изложба "НосиЯ до сърцето си“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 29.12.2017
3154
В периода от 27.12.17 г. до 12.01.18 г., варненци и гостите на града имат възможност да посетят благотворителната изложбата "НосиЯ до сърцето си" и да станат част от родолюбивата инициатива за насърчаване и подпомагена на талантрливи деца, изучаващ български фолклор, на Фондация БЪЛГАРИН. 

Домакин на изложбата е Гранд Мол Варна.
Изложбата включва 11 картини /масло/, с фолклорна тематика и мотиви, дело на тантливата художничка Юлия Бузилова. Творбите се предлагат на търг, като с реализираните средства ще бъдат закупени народни носии за учениците от Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" гр. Котел и Народно читалище"Христо Ботев" гр. Калофер.

Средставата събрани от продажбата на картината "Бъдещето на България" - участваща в изложбата, ще бъдат дарени на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН ИЕФЕМ - БАН / IEFSEM - BAS в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей. За създаването на творбата, художничката е почерпила вдъхновение от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г.

Станимир Георгиев - Изпълнителен директор на Фондация БЪЛГАРИН сподели, че представянето на картините в Националния Етнографски Музей в началото на месец декември, е предизвикало голям интерес, привлечени са нови съмишленици за благотворителната кауза. Г-н Георгиев и екипът на фондацията си пожелават да намерят още приятели от град Варна, които да подкрепят талантливите деца избрали да изучават и съхраняват българския фолклор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).