Представят литературния алманах "Докосване до Касталия"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:11 / 20.04.2017
1913
На 22 април 2017 г. от 14:00 ч. в Пленарна зала на община Варна ще бъде отбелязана двадесетгодишнината от основаването на Литературен клуб "Касталия" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, град Варна, с представянето на годишния алманах "Докосване до Касталия" с творби на възпитаниците на клуба.

В алманаха са включени стихотворения и разкази на 87 участници между 8 и 31-годишна възраст. Осмият по ред сборник се издава със съдействието на община Варна.
В концертната програма ще бъдат представени откъси от публикуваните творби, а поздравления към младите автори ще поднесат деца от художествените състави на ЦПЛР - ОДК. Гости ще бъдат представители от сродни клубове в Шумен, Русе и Разград, както и писатели от Сдружение "Литературно общество" - Варна.

ЛК "Касталия" с ръководител Магдалена Маркова е основан преди 20 години. От тогава до сега в клуба са се обучавали стотици деца. В момента те са над 90. Ежегодно младите поети и писатели участват в ученически литературни конкурси, от които печелят много отличия. Само от месец октомври досега те са спечелили над 100 награди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).