Пробация за млада варненка, теглила кредит от името на майка си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 13.09.2017
1768
Подсъдимата по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Ивелина Др., която теглила бърз кредит с неверни сведения, като посочила в искането личните данни на майка си и телефон за връзка с нейна позната, бе осъдена на 6 месеца пробация за извършеното престъпление по член 248а, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Делото бе решено от състав на Варненския окръжен съд при условията на съкратено съдебно следствие. Наказанието на 25-годишната подсъдима е задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срока от 6 месеца. 
 
Ивелина кандидатствала за кредит от 300 лева в сайт на фирма, която предоставяла бързи заеми. В електронния въпросник за кандидатстване за кредит тя посочила данните от личната карта на майка си. Като лице за връзки по отпускането на заема записала мобилния телефон на друга жена. На 15 октомври 2014 г. исканата сума била отпусната в посочената банкова сметка на 25-годишната жена. 

Подсъдимата живеела в общ дом с майка си, но отношенията им били влошени. За изтегления и необслужван кредит майка й научила, след като било образувано гражданско дело във Варненския районен съд по предявен иск от фирмата за бързи кредити за сумата от 965 лева. В исковата молба били посочени трите имена на майката, номера на личната й карта и ЕГН, но банковата сметка, по която били преведени парите, се оказала на дъщеря й. 

Свидетелката, чийто телефонен номер подсъдимата посочила за връзка без нейно знание, била медицинската сестра, с която Ивелина се запознала, докато лекувала травма в болницата. Впоследствие двете жени се сприятелили и във Фейсбук. По време на разследването станало ясно, че по същия начин подсъдимата теглила и друг бърз кредит, но успяла да го изплати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).