Пробация за студент от Варна, счупил челюстта на младеж при спречкване

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
18:29 / 05.08.2022
901
Варненският районен съд наложи "пробация“ за причиняване на телесна повреда. 

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 20-годишен студент се призна за виновен в причиняване на средна телесна повреда на друг младеж – деяние, наказуемо по чл. 129, ал.2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия  бе наложено наказание "пробация“. 

В продължение на 6 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок трябва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Конкретният случай е от 10 ноември 2020 година във Варна. В резултат на нанесени от подсъдимия удари, пострадалият получил двустранно счупване на челюстта, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето за период не по-малък от два месеца и половина.        

20-годишният подсъдим е неосъждан досега. Съгласно одобреното от съда споразумение, в негова тежест са направените по делото разноски за близо 600 лева. Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).