Процедурно обжалване бави рехабилитацията на пътя от Варна до Румъния

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:33 / 13.06.2017
1541
Стартът на рехабилитацията на път ІІ-29 "Варна - Аксаково - околовръстен път Добрич - Генерал Тошево- граница Румъния" се бави заради обжалвана процедура за избор на строителен надзор. 

Това съобщи пресслужбата на Областната управа в Добрич, след като областният управител Красимир Кирилов е поискал информация по проблема от шефа на Областно пътно управление Георги Стратиев. 

От институцията припомнят, че рехабилитацията на отделни участъци от този път ще се извършва с европейски средства по Оперативна програма "Региони в растеж". АПИ е обявила две обществени поръчки - за избор на изпълнители на строително-ремонтни дейности и за избор на строителен надзор на два участъка. 

Единият участък е с дължина 15,5 км, за рехабилитацията е избран изпълнител и е сключен договор за 7,1 милиона лева. Вторият участък е дълъг 14 км и също има избран изпълнител, договорът с който е за 11,5 милиона лева. С подписване на договор е приключила и обществената поръчка за избор на консултантска фирма за единия участък, но втората процедура е обжалвана в Комисията за защита на конкуренцията.


Източник: БНР

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).