Проф. д-р Костадин Ангелов повежда отново варненската листа на ГЕРБ/СДС

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:59 / 08.06.2021
1500
Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в извънредните парламентарни избори на 11 юли от 3 МИР Варна беше внесена вчера за регистрация в РИК Варна.

Документите бяха представени от областния координатор на ПП ГЕРБ - Варна Иван Портних и административния секретар Павел Христов.

"Надявам се нашите кандидати да спечелят отново доверието на съгражданите ни. Ще водим позитивна кампания, дано този път се води смислен дебат за политики по ключови теми и приоритети за хората, а не със зададен от опонентите негативен тон и фалшиви новини“, каза след регистрацията на листата с 30 имена областният координатор на ПП ГЕРБ - Варна Иван Портних.

Водач на варненската листа на ГЕРБ/СДС е проф.д-р Костадин Ангелов, успешният здравен министър от правителството на Бойко Борисов, който преведе страната през втората и третата вълна на най-тежката здравна криза. Втори в листата е Юлиян Станев, главен художествен ръководител на фолклорен ансамбъл "Варна“, една от емблемите на града ни повече от половин век.

Известен представител от гражданската квота е Данко Калчев, собственик на фамилната фирма "Инхом“, председател на фондация "Белославско стъкло“, която съхранява подводница "Слава“ като автентична материална памет на българското подводно плаване, радетел за опазване чистотата на Белославското езеро, инициатор с визия и проект за втори мост, като двигател за развитието на икономическата зона и връзка с бъдещата АМ "Черно море“. В челните места е отново бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

1 /3 от кандидатите за народни представители на ГЕРБ/СДС са млади хора на възраст до 35 години. Ново лице е възпитаничката на ВВМУ " Н.Й. Вапцаров“ Мария Димитрова, която представи МГЕРБ – Варна в една от последните срещи с лидера на партията Бойко Борисов. В листата има представители на всички професии – лекари, IT-специалисти, финансисти, предприемачи, юристи, мениджъри, инженери, икономисти, студенти. Сред кандидатите са районният кмет на "Владислав Варненчик“ Николай Костадинов и общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. Коалиционните партньори от СДС и "Гергьовден“ също имат своите представители – доц.д-р инж. Медиха Мехмед-Ханза, преподавател в МУ - Варна и Ирина Делчева, мениджър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).