Прокуратурата в Търговище отчете кои са най-ефективните методи на работа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:00 / 12.05.2021
1140
За периода от началото на годината до края на месец април 2021 г. Районна прокуратура - Търговище с ТО Попово и Омуртаг е наблюдавала 91 бързи производства, което представлява 37 % процента от новообразуваните разследвания за разглеждания период, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Това очертава тенденция за ефективно използване на бързото производство като форма на разследване.

Прокурорите от Районната прокуратура са внесли за разглеждане в съда 175 прокурорски акта срещу 183 лица, което представлява 40 % от всички решени дела. Броят на осъдените и санкционираните лица с влезли в сила съдебни актове е 182.

Данните за наблюдаваните досъдебни производства от началото на 2021 г. определят структура на престъпността в съдебния район, съобразно която най-голям дял заемат общоопасните престъпления, следвани от престъпленията против собствеността, престъпления против личността и други престъпления. 

Във връзка с нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на COVID-19, са предадени на съд 13 лица за нарушаване на задължителната карантина като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19 по време на извънредната епидемична обстановка заради пандемията с острозаразната болест извършени от тях.

За посочения период Районна прокуратура - Търговище е наблюдавала 24 досъдебни производства с предмет наркотични вещества, като от тях 12 са внесени в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).