Промени в правилата за класиране и прием в яслите на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:45 / 15.05.2017
3435
Общинските съветници от комисията по здравеопазване одобриха промени в правилата за прием и класиране в общинските детски ясли. Според нововъведенията две точки при прием ще носи, ако детето има заболяване с над 50 процента ТЕЛК, а не както досега с над 70 на сто.

Децата ще постъпват в ясла по график, изготвен от директора на забавачницата след изтичане на определения срок за потвърждаване при всяко класиране. Записването и приемът ще се извършва по график, направен от ръководството на яслата, след изтичане на срока за потвърждаване при всяко класиране. При неспазването му по вина на родителя детето ще отпада от приема, но ще може да участва отново с нов входящ номер. В деня на приема - дневен или полудневен, родителите ще имат ангажимента да внесат депозитна такса, определена по наредба.

Съветниците не подкрепиха предложението на администрацията досегашният критерий, който носи 3 точки - "липса на данъчно задължение на данъчно задължени лица към Община Варна, установени с влязъл в сила акт" да се промени на "Липсата на данъчни задължения към местната хазна". Според Димитър Карбов промяната би ощетила местните хора, които коректно внасят данъци в общината, спрямо хора, идващи от други населени места.

Промените се правят с цел постигане на еднакви изисквания при кандидатстване на деца в общински ясли и градини.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).