Провеждат втора среща "Вечните приоритети на Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:48 / 11.06.2012
820
Втора среща под надслов "Вечни приоритети на Варна" ще се проведе днес от 10,00 ч. в Фестивалния и конгресен център. Инициативата за нея е на председателя на ГС на БСП и общински съветник Борислав Гуцанов. Целта на новото събиране е създаване на Консултативен съвет, в който да влязат представители на всички политически сили и организации.

На 14 февруари 2011 г. 15 партии се отзоваха на поканата за първата подобна среща. Тогава бяха набелязани най-важните проекти за развитие на града, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Подписана беше харта, в която залегнаха направленията, по които трябва да се работи ударно. Участниците в срещата се обединиха около мнението, че основните цели за бъдещото развитие на града трябва да бъдат спазвани, независимо от това коя политическа сила управлява в даден момент.

"Не можем вечно да отричаме направено преди нас, заради това че става въпрос за политически конкурент. Смятам, че като публични личности най-вече сме длъжни да работим за града, независимо от това дали сме управляващи, опозиция или представители на гражданското общество, по начин, който ще гарантира бъдещето на Варна такова, каквото да я прави най-добър град за живеене не само в България, но и в Европа", обясни Борислав Гуцанов.

Покани за участие са изпратени до всички варненски депутати, лидерите на политически партии в града, общински съветници, неправителствени и браншови организации, синдикати.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).