Пускат парното в класните стаи, когато стане 16 градуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 20.10.2010
7885
16 градуса трябва да е температурата в сградите на детските заведения, и то в продължение на поне 3 дни, за да бъде пуснато парното, гласи общинската заповед. Директорите сами трябва да вземат решение дали и как да осигурят топлина на хлапетата в градините и яслите в морската столица през хладната есен, припомня зам.-кметът Коста Базитов, имайки предвид и наредбата.

Някои директори пускат отоплението според това дали стаята е с южно или северно изложение. Недостиг на гориво не изпитват в никое ОДЗ, ЦДГ или ясла, а там където то свършва, предстоят нови поръчки. В ОДЗ "Маргаритка" още тече ремонт, но от другата седмица там имат готовност да посрещнат децата в затоплени помещения. В ЦДГ "Светулка" парното вече работи, както и на други места, където смятат, че стаите са достатъчно охладнели въпреки епизодичното слънце през някои от дните. Целта на ръководствата била живакът да отчита над 20 градуса.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).