Пускат поетапно завършени участъци от новия бул. "Левски", вижте кога и къде

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
08:50 / 25.10.2018
19521
Готовите участъци от новия бул. "Левски" ще бъдат пускани поетапно, обясни в интервю за Varna24.bg Николай Пашов, изпълнителен директор на фирмата-изпълнител "Хидрострой".  

- Г-н Пашов, кога се очаква да бъде завършен цялостно новият булевард "Васил Левски"?

- Въпреки усилията, които положихме и ние като изпълнител и Община Варна като възложител, последните дела на собствениците за защита интересите им по отношение размерите на обезщетенията приключиха значително късно – в края на септември. При определяне крайният срок за изпълнение следва да се вземат предвид всички фактори, в т.ч. и неблагоприятните метеорологични условия през изминалата пролет и предстоящите такива. Очакваме към края на годината да имаме съществено изпълнение на проекта. Графика за изпълнение на работа е в пряка зависимост от всички обективни и субективни фактори, които могат да имат отношение към проекта така, че да бъде защитен максимално интереса на възложителя и качеството на изпълняваните работи.  

- Какво е направено до момента и какво се прави? Ще бъдат ли пускани поетапно определени готови участъци и кога се очертава да стане това?

- Съсредоточени сме върху поетапното пускане на различни отсечки от новото трасе на бул. "Васил Левски". Усилията ни до края на 2018 са конкретно фокусирани върху пускане участъци от основното трасе и локалните платна от бул. "Цар Освободител" до ул. "Георги Пеячевич“. В момента работим активно по  довършване на съоръженията на булевардите “Владислав Варненчик“ и "Сливница“ и пускане на движението по ново изградените кръгови кръстовища.

- Има ли спънки в работата и какви?

- Не мога да кажа, че няма обективни причини, които нарушават ритъма на работа. Съобразявахме се с дейностите, свързани с отчуждаване на имотите по новото трасе на булеварда, към момента все още има някои неосвободени сгради. Вече споменах, че ни затрудни и дъждовното време, в което теренът често бе наводняван и трудно изсъхваше. Да се изведе една основна причина звучи като оправдание, а факторите са ясно дефинирани и обусловени. 

Има ли още неуредени въпроси с отчуждаването на имотите?

- Отчуждителните процеси са дейност управлявана от възложителя по проекта. До колкото ми е известно като процедури са приключили. Към днешна дата има неосвободени няколко имота, които са били основни жилища на собствениците им и тяхното събаряне предстои. Разбираме, че не могат да се пренебрегват собствеността и интересите на засегнатите от строителството граждани. Изпълнението на такъв мащабен проекти не може да е самоцел и той да се случи на всяка цена.

- Ще се работи ли и през зимните месеци?

- Ще се работи непрекъснато до окончателното завършване на проекта. Разбира се, при съобразяване с метеорологичните условия с оглед стриктно спазване на технологиите и гарантиране на качеството. 

ВиК авариите са често явление при изграждането на булеварда, на какво се дължат и пречат ли те на работата?

- ВиК аварии имаше при стартирането на проекта и те, както многократно сме коментирал,и се дължаха предимно на наличието на непопълнени в кадастралната карта съществуващи мрежи. Към момента голяма част от предвидените в обхвата на проекта ВиК мрежи са изпълнени, като остава да се довършват нови водопроводи и канализации в отделни участъци, след освобождаването на всички имоти. Възможни са планирани прекъсвания на водоподаването към гражданите при превключване на нови водопроводни клонове, което ще стане съвместно с ВиК оператора, след уведомление до засегнатите от тези дейности.

Виж коментарите (4)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).