Пуснаха парното в училищата и градините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:25 / 20.10.2010
1811
Парното в училищата и детските градини във Варна вече е пуснато. По този начин се отопляват осем училища и осем детски градини в морската столица. Те имат възможност да регулират пароподаването, като го намаляват или увеличават в зависимост от това какво е времето. Решението каква температура да се поддържа в класните стаи е на директорите, но при всички положения трябва да са осигурени подходящи условия, каза зам.-кметът по въпросите на образованието и културата Коста Базитов. Сами си решават за отоплението и седемте училища и детската градина, които са газифицирани. Останалите учебни и детски заведения в града са на промишлен газьол. Те са заредени с достатъчно количества и не би трябвало да имат проблеми през зимния сезон, каза Базитов.

Вчера температурата във Варна почти достигна 20 градуса. Толкова се очаква да бъде максималната температура и през днешния ден. За да бъде пуснато парното отопление на всички абонати, пък трябва температурата да се задържи под 12 градуса в продължение на три денонощия. Освен това трябва да е налице прогноза за дълготрайно застудяване.

Тази година абонатите на "Далкия"-Варна са се увеличи с няколко жилищни блока, както и с търговски център тип мол. Повече от 2 милиона лева пък е инвестирала компанията, за да подобри състоянието на системата. Подменени са 50 абонатни станциии, както и един километър тръбопроводи.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).