Различни по тежест наказания за шофьори, управлявали пияни и надрусани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 12.10.2017
1406
23-годишен младеж от община Вълчи дол е засечен на 29 септември тази година по главен път Варна - Добрич да управлява лек автомобил "Рено" с концентрация на алкохол в кръвта от 1,60 промила. Подсъдимият има предходна съдимост. В бързо производство, за конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което му беше наложено ефективно наказание от 6 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при общ режим в затвор.

На 33-годишен водач от Варна, също в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. На 25 септември т.г. по бул. "Цар Освободител" той управлявал л.а."Сеат" с алкохолна концентрация от 1,79 на хиляда. Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Той беше лишен от права за управление на МПС за срок от 12 месеца.

В друго разглеждано днес дело, съдът освободи от наказателна отговорност 37-годишен водач, хванат след употреба на кокаин зад волана на л.а. "Мерцедес" в град Долни чифлик. Деянието е установено при проверка вечерта на 9 ноември м. год. в централната зона на града. На подсъдимия бе наложено административно наказание - глоба в размер на 1000 лева. Съдът го лиши още от право да управлява МПС за срок от половин година. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).