"Родни балкани" празнува 90-годишен юбилей с поход край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 31.03.2017
1682
Туристическо дружество Родни балкани ще отпразнува 90-годишен юбилей на традиционния Великденски събор на 17 април. 

За 22-ра поредна година най-светлият празник за православните християни и настъпващото пробуждане на природата ще бъдат отбелязано в местността Ковшак чешма в района на Аладжа манастир. 

Осигурени са водачи от последната спирка на автобус №32 в кв. "Виница" в 9.30, 10 и 10.30. Преходът оттам до крайния пункт е около един час. 

По обед участниците могат да се включат във веселието с музика, хора, борба с яйца и др.

В годините от 1927 до днес най-старото действащо дружество във Варна се е включвало в активно в живота на града. Създадени са първите клубове по пешеходен туризъм, алпинизъм, ориентиране, коло-туризъм, морски туризъм. Членове на дружеството се включват в различни прояви в страната и чужбина. От 1991 година туристическо дружество "Родни балкани" е регистрирано във Варненски окръжен съд като неправителствена организация. Член е на Български Туристически Съюз, Българска Федерация по туризъм, Черноморска мрежа на неправителствените организации, приятел на ПП "Златни пясъци", партньор на Национален алианс за работа с доброволци.

Туристическо дружество "Родни балкани" има авторитета на едно от най-активните в страната, с непрекъснато развиващи се дейности, обхващащи любители на природата от 1 до 101 години. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).