С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна мъж отива на съд за пране на пари

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:44 / 19.05.2021
1337
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна 36-годишният Н.Н. е предаден на съд за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие с неустановено лице, чрез откриване и поддържане на банкови сметки в две финансови институции, три пъти направил опит да получи и един път получил и придобил чрез банков трансфер пари, за които мъжът е предполагал, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление (компютърна измама). Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъплението, за което е обвинен Н.Н. е по чл. 253, ал. 4 пр. 2 във връзка с ал. 3, т. 1, пр. 1 и т. 2, във връзка с ал. 2, пр. 2 и пр. 4 във връзка с ал. 1, пр. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Престъпната дейност е извършвана в периода от 6 септември до 6 октомври 2016 година. За това време били направени общо четири опита за банкови преводи по сметките на Н.Н. в две банки на обща стойност 146 318,99 лева. Три от деянията останали недовършени поради независещи от обвиняемия причини, а в четвъртия случай той успешно получил сумата от 19330,40 лева. Н.Н. изтеглил лично парите на каса в банката.

През месец юли обвиняемият регистрирал на свое име търговско дружество със седалище и адрес на управление във Варна. Основна дейност на фирмата трябвало да бъде търговия с автомобили. Но дружеството нямало никаква реална търговска дейност, в това число и търговия с коли. Не било регистрирано по ЗДДС, нито имало нает парцел, в който да държи, съхранява и предлага автомобилен парк. Не са били подавани никакви данъчни декларации за дейността му през 2016 г. Единствената цел за съществуването на фирмата била използването на фирмените сметки за превеждане на парични суми.

Предстои делото срещу Н.Н. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).