Самотна майка на 5 деца живее без ток и вода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (36)
09:18 / 30.08.2013
9646
29-годишната Анка Игнатова от Варна отглежда сама 5-те си деца. От известно време те живеят без ток и вода заради натрупани неплатени сметки. За да ги възстановят са необходими около две хиляди лева, а междувременно голямото семейство трудно се изхранва.

До преди година и половина жената живеела с бащата на децата си, но той ги напуснал. Сега й се налага да се справя сама с всички проблеми. Съседите й виждат, че прави всичко по силите си за отглеждането на децата. Голямото семейство живее без ток и вода вече две години, единствено с помощта на добри хора.

"Моля с каквото може да ми се помогне - поне за ток, за вода... Искам да си ги гледам - да имаме светлинка и водичка", споделя Анка Игнатова.

Животът на Анка и преди не бил лек - при живи родители била оставена в интернат, учила е до 10-и клас. За децата си сега иска най-доброто.

Според съседка на Анка дотук се е стигнало, защото в държавата няма механизми, с които да се помага на такива хора.

"Tази жена има 5 деца, за които се грижи перфектно - аз лично съм свидетел. Тя има нужда от помощ - тези деца и тя да се вкарат в един правилен коловоз - социален работник да държи контакт една година с нея", казва Пламена Венкова.

Тази година от "Социални грижи" Анка е получила еднократна помощ. Наесен ще вземе и за отопление. Агенцията за закрила на детето ще й отпусне още 325 лв. За съжаление, това не е достатъчно, тъй като дълговете й остават.

"Tя е подала документи и за месечна социална помощ - през м. август са подадени тези документи, което означава, че през септември тя и нейното семейство ще започне да получава и месечна социална помощ", каза Адрияна Григорова - директор на Дирекция "Социални грижи" - Варна.

До юни т.г. Анка и децата били в Белгия, където опитали да живеят. Затова сега не получава майчински - условието е фамилията да е живяла поне 6 месеца в страната. Така че чак през януари догодина ще може да ги вземе -
общо 175 лв. на месец, а децата трябва да ходят на училище.

Източник: БНТ


Виж коментарите (36)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).