Сградата на Проектантска остана без асансьори, пенсионери и майки с деца се задъхват по етажите

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:17 / 06.03.2019
5636
Асансьорите в сградата на Проектантска организация не работят от дни, алармираха възмутени варненци за Varna24.bg.

В сградата се помещават множество институции, част от които по високите етажи като Дирекция "Социално подпомагане" и Агенцията по геодезия и картография. До тях достъпът за инвалиди се оказва невъзможен, а пенсионери и майки с малки деца са принудени да се запъхтяват по етажите, докато изкачват стълбите.

"Наложи се да посетя Агенцията по кадастър, която се намира на 6 етаж. Там идват хора от цяла Североизточна България. Възрастни и трудноподвижни хора се отказват да се качат до 6 етаж, ако са без придружител. Ако все пак стигнат дотам, след дълго чакане им се налага да слязат отново долу на първия етаж, където е банковия клон, за да си платят таксите и след това отново да се върнат, за да предоставят платежната квитанция. За да дойде близък или познат да ви свърши работата, е нужно пълномощно, заверено от нотариус. Знаем, че това също струва пари, които възрастните хора нямат в изобилие. Това е пълно безобразие. Майки с колички и малки деца са в същото затруднено положение.“, сподели читател на Varna24.bg.

Репортерска проверка установи, че асансьорите са извън строя, тъй като не бил подновен договора с фирмата за тяхната поддръжка и няма техническо лице, което да се грижи за тях. Кога това ще се случи и те ще бъдат пуснати не се знае.

От Агенцията по картография и геодезия обаче обясниха за медията ни, че докато се реши проблема има варианти хората да ползват техните услуги, без да се налага да идват на място в сградата. На сайта на агенцията има подробна информация къде гражданите могат да ползват техните услуги. За варненци това са районните кметства, където вече има изнесени работни места. В Община Варна също може да се получи нужната информация и документ. Хората от другите населени места също могат да потърсят услугите в тяхната община или кметство. Заявления и молби могат да бъдат подавани по електронен път. При сделки нотариусите могат да получат информация и документи също по този начин без да се налага клиентите им да посещават сградата с неработещите асансьори.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).