Синдикалист: Летният сезон бе пълен провал за таксиметровите шофьори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
12:22 / 30.08.2012
1427
Цената на таксиметровия превоз се решава монополно от шефовете на централите. Това коментира Димчо Иванов председател на транспортен синдикат "Авто 94". Той посочи, че самите таксиметрови водачи нямат никакъв глас с формирането на крайната цена на услугата, която предлагат.

"Те въобще не мислят за шофьорите", коментира още Димчо Иванов и изрази мнение, че заради непрекъснато растящите цени на горивата и стоките за бита е логично да се увеличи и цената на таксиметровите услуги.

По думите му преди две години той е изчислил, че себестойността на услугата е струвала 1,50 лв., което означава, че таксиметровия сектор работи под себестойност, вече години наред.

"Заради некадърно направени закони всичко работи против нас и предричам масови фалити през зимата", категоричен бе Димчо Иванов. Той посочи, че тогава няма да има и клиенти, като освен това цената на горивата ще се увеличава и през следващата година, а не на последно място отчете и непрекъснато увеличаващите се цени на всички стоки и услуги за бита. Синдикалистът обаче отказа да се ангажира и каква точно трябва да бъде цената на таксиметровите услуги, тъй като това би могло да се тълкува, като картелно споразумение.

На въпрос дали са възможно протести от страна на бранша, Димчо Иванов заяви, че тази седмица ще бъде в Русе, където неговите колеги са в доста тежко положение и искат да се организират протести и най-вероятно такъв ще бъде направен, но в София.

"Напрежението е много голямо и на практика тези таксиметрови шофьори не изкарват абсолютно нищо и едва оцеляват лятото, а камо ли зимата", коментира още Иванов. По думите му летния сезон е бил пълен провал за таксиметровите шофьори, което още повече усложнява живота им.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).