Спират колите по Крайбрежната алея и след 22 ч.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:21 / 16.06.2014
2826
Движението на автомобили по крайбрежната алея в частта от бариерата до басейна ще бъде спряно и след 22 часа. Това съобщи за "Черно море" директорът на варненската полиция главен инспектор Николай Калчев.

В момента движението е забранено само през деня до 22 часа вечерта. Тогава бариерата се вдига и по алеята настава пълен ад. В тази част са предимно дискотеки и нощни заведения, които работят до зори. Тълпи млади хора циркулират цяла вечер между заведенията и им се налага да лавират между постоянно минаващите по тясната алея автомобили. Черни джипове и скъпи коли пък спират на най-невероятни места, често около контейнерите за боклук, което е абсурдна гледка. В полицията има подадени множество сигнали за ситуацията, затова директорът заяви, че е запознат с проблема и вече има решение.

"Зная за проблема с бариерите и ще обърнем внимание. Казал съм на началника на Охранителна полиция да не се допуска това, въпрос на време е да се издаде нова заповед. Ще се спре движението на коли денонощно. Там трябва да си остане пешеходна зона. Изобщо в парка имат право да се движат само специализирани автомобили", обясни главен инспектор Калчев.

Общинските служители са имали специална среща със собствениците на заведения по цялата крайбрежна алея във връзка с множеството сигнали за прекалено високи децибели през активния сезон. Той е обяснил, че е наясно, че морската столица през лятото е изключително курортен град и много варненци разчитат на сезона, за да стъпят финансово на краката си, но все пак спокойствието на хората, които живеят в района и не могат да спят до ранни зори, също е важно. Затова той се надява на взаимни компромиси и адекватно отношение.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).