Справедливо и по-обективно предложение относно зонирането във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:22 / 18.12.2012
1103
Възлагат на общинската администрация във Варна да допълни предложението за определяне на границите на зоните в населените места и категориите на вилните зони на територията на общината за сесията на местния парламент утре. Това решение взеха общинските съветници на днешното си заседание на ПК"Финанси и бюджет" по предложение на колегата си от група "СДС-Демократичен алианс" Янко Станев.

Д-р Станев коментира, че е необходимо определянето на зоните да стане по-обективно и справедливо. Според общинският съветник местност Евксиноград, която администрацията предлага да бъде 5-та зона трябва да стане 2-ра, а Траката - 3-та зона.

"Галата не знам защо е сложена в 5-та зона, тя също трябва да бъде 2-ра", изтъкна Станев. Общинските съветници се съгласиха единодушно с позицията на колегата си.

На днешното си заседание местните депутати приеха план-сметка за дейност "Чистота" за 2013 година. Средства в размер на 325 000 лева се трансформират от приходната част и отиват за покриването на инфлация от 4.1 % към разходите за Завода за твърди битови отпадъци. Сумата ще бъде предвидена, тъй като към края на октомври месец инфлацията е била 3.8%, а при инфлационен индекс от над 4% таксата за преработване на битови отпадъци се вдига, разясни председателят на временна комисия "Благоустройство и комунални дейности" Ради Радев. Разходите за Завода за твърди битови отпадъци ще бъдат повишени от 7 900 000 лева на 8 230 000 лева без ДДС. Приходната част на план-сметка "Чистота" за 2013 г. възлиза на 22 950 800 лева, като включва такса битови отпадъци, трансфери към община Аксаково, разходи за обезвреждане, рекултивация и мониторинг на твърди битови отпадъци (ТБО) в действащото депо в с. Въглен и др. Средствата, които са заделени за разходната част за следващата година са 22 950 800 лева. Те са за сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване, обезвреждане на битовите отпадъци и поддържане на депо за битови отпадъци.

Съветниците приеха и предложение собствениците на незастроени земи, които са неизползваеми, да не заплащат за сметосъбиране, сметоизвозване, обезвреждане на битови отпадъци и депо през следващата година.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).