Съветници от БСП: Няма да участваме в работата на 16-ото заседание на ОбС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:12 / 26.03.2013
1203
Общински съветници от БСП-Варна изпратиха писмо до председателя на ОбС Николай Апостолов относно решение на групата:

УВАЖАЕМИ Г-Н АПОСТОЛОВ,

Ние, общинските съветници от групата на Българската социалистическа партия декларираме, че няма да участваме в работата на на 16-ото заседание на Общински съвет-Варна, което ще се проведе на 27.03.2013 г. Преди 20 дни ние декларирахме, че кредитът на доверие към настоящия Общински съвет-Варна е напълно изчерпан и продължаваме да го твърдим.

Ние, общинските съветници от БСП отказваме да участваме в заседание на съвета, което ще бъде използвано като "представление" пред варненци за това, колко важни дела трябва да свърши Общински съвет и колко още по-важни решения трябва да вземе. Всичко това с една единствена цел - да бъде доказана, тезата на управляващата партия ГЕРБ, че разпускането на общинския съвет в момента "ще има тежки последствия за града".

Смятаме за уместно да уточним, че БСП като социално отговорна партия не е абдикирала от главната си цел да помага на хората, както предполагаме, че ще бъде тълкувано, от представители на различните политически сили в съвета, нашето отсъствие от залата, в момент, когато се гласуват здравни и социални помощи за нуждаещи се варненци. Съветниците от БСП вече подкрепихме решенията за социални и здравни помощи по време на заседанията на ресорните комисии.

Считаме обаче, че настоящото мнозинство в Общинския съвет, формирано от партия ГЕРБ, е мнозинство на Кирил Йорданов и като такова не може реално да работи нито с временно изпълняващия длъжността кмет на града, нито с новия кмет, който ще бъде избран на предстоящите извънредни местни избори през лятото.

Затова още веднъж настояваме Общинският съвет да се саморазпусне. Призоваваме общинските съветници, избрани от варненци, да покажат отговорно отношение и слушайки гласа на хората, да се оттеглят.

Смятаме, че все още не са изчерпани възможностите за реализиране на оставка на Общинския съвет. В тази връзка не разбираме защо и до момента няма отговор от юристите на Общинския съвет какви са възможностите за разпускането му. Считаме, че липсата на такъв отговор е умишлена.

Ние, общинските съветници от БСП, продължаваме да настояваме за разпускане на Общински съвет-Варна и провеждане на предсрочни избори за нов Общински съвет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).