Съветник: 90% от бюджета за инфраструктура отива в една и съща фирма

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:17 / 31.01.2018
1834
90% от средствата, заделени за ремонт на инфраструктура, отиват в една и съща фирма, а това не е хубаво за бизнес средата във Варна. Това заяви по време на обсъждането на бюджета днес в местния парламент общинският съветник Григор Григоров, предаде репортер на Varna24.bg.

"Искам да кажа нещо позитивно за бюджета, той е рекордно голям за Община Варна и това стана възможно, благодарение на усилията на администрацията, проектите по "Региони в растеж". Хубаво е, че има голяма приходна част, добре е за гражданите и за бизнеса. Варна е втора по големина по брой заявени проекти. Най-голямото перо в бюджета е за инженерна инфраструктура. Размера е над 40% от общите разходи на Община Варна. Това е добре за бизнеса, защото ще има работа и ще се открият работни места. Това би било така обаче, ако 90% от тези средства, повече от 130 млн.лв., не отиваха само в една фирма, а това е фирма "Хидрострой". Със сигурност тези средства ще бъдат използвани за обновяване на нашия град, но в дългосрочен план разходването по този начин ще доведе до тежък дисбаланс и до влошаване на бизнесклимата във Варна. Всеки един бизнес се стреми към монопол, но всяко едно общество се стреми към конкуренция. Защото в конкуренцията се получават по-добро качество на услугите и по-ниски цени. Обществото е по-доволно. Давайки всичките пари за инфраструктура и инвестиции на една фирма, убиваме всички останали. В следващите две три години на територията на общината няма да има друга фирма, която да може да предлага същите тези дейности. И тогава ще бъдем свидетели на още по-лошо предлагана услуга на по-висока цена. Ние ще допринесем за монопол, а не за конкурентна среда. Трябва да си дадем отговор ние на страната на монопола ли сме или на страната на обществото", каза Григоров.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).